Integratie
Integratie groeit, maar ook zoals u het wil?

Integratie

Twizt gaat u helpen met de inventarisatie waar uw organisatie staat op het gebied van integratie. Wij onderscheiden 3 niveaus:

1. As-is

Er is nog geen duidelijke visie op het gebied van integratie binnen uw organisatie. Mogelijk bent u vooral gedreven om richting de Cloud te gaan vanwege een aantal factoren: potentieel lagere kosten (hoge kosten regulier beheer voor complexe on-premise systemen), minder complexiteit en/of de mogelijkheid tot gemakkelijk integreren van externe Cloud-diensten. U zet bestaande integraties 1-op-1 over richting een nieuw platform (bij voorkeur gebaseerd op Cloud) en bent gecharmeerd van de Low-Code mogelijkheden en de lagere kosten, met name op het gebied van beheer en pay-per-use.

De grootste uitdagingen voor u zullen zijn om vooraf duidelijk te maken dat een iPaaS architectuur (Cloud gebaseerd) niet gelijk is aan een on-premise ESB (PI/PO) oplossing en er structureel anders gedacht moet worden over integratie. Anders kan er snel een desinvestering ontstaan.

2. Future-minded

Dit type organisatie is in staat om het verschil te gebruiken tussen een ESB en een iPaaS systeem en ziet de toegevoegde waarde van een geïntegreerde backbone/oplossing. U wilt sneller kunnen schakelen en nieuwe innovaties toepassen. Ook is het voor u belangrijk om snel bedrijfsprocessen van/met derden te kunnen integreren in het eigen landschap. U bent al geïnteresseerd in een verdere verdieping van de eigen integratie-oplossing en denkt al aan een integratie-strategie. Hierbij spelen zaken als synchroon, asynchroon en event-driven een belangrijke rol. Ook bent u geïnteresseerd in het loskoppelen van de business en de technische onderlaag (headless/API Management).

3. Full-Blown Integrated

Dit laatste type organisatie ziet een integratie-platform in zijn diverse vormen als kritisch binnen de organisatie en is in staat om alle mogelijkheden rondom integratie samen te brengen. Hierbij bestaat een samenspel tussen concepten als: Proces Integratie, Data Integratie, AI, IoT, etc.

Gartner heeft dit geclassificeerd als HIP – Hybrid Integration Platform. Grootste nadeel is dat dit een complexe en lastige materie is om deze onderdelen in een goed samenspel samen te brengen.

We zullen u begeleiden met een stappenplan richting een hoger niveau waarmee u veel meer waarde en kennis uit uw bedrijfsprocessen kunt halen.

Verder praten over integratie?

De diensten van twizt zijn

Technologie

Vanuit Technologie levert twizt bijdragen rondom alle requirements die nodig zijn voor het realiseren van een ideale mix van Integratie, Techniek, Innovaties en Data Management.

Lees meer over technologie

Data

Datamanagement is zo oud als IT zelf. Uitgangspunt is om de digitale transformatie, waar de meesten reeds aan begonnen zijn, integraal te combineren met de datarevolutie.

Lees meer over data

Integratie

Twizt helpt met de inventarisatie waar uw organisatie staat op het gebied van integratie. Wij onderscheiden 3 niveaus waar organisaties staan op integratiegebied.

Lees meer over integratie